top of page

Какво е Рейки?

Актуализирано: 6.07.2021 г.

Изкуството за лечение, чрез полагане на ръце е познато от дълбока древност. В Япония тази практика е известна под името „теате” и е част от лечебното изкуство, наречено Рейки.



Рейки е философия за Силата на живота, която присъства, протича през и свързва в единно цяло всичко във Вселената, като го поддържа във възхитителен баланс и хармония.

Болестите и болката са само следствията от смущения в потока на Ки във фините нива на човешката енергийна система. Самите смущения са предизвикани от неуспешни опити за адаптация след тежка рана – физическа, емоционална, душевна – рана, след която нищо не е същото…

Ки е още носителят на нашите намерения в света, където те се проявяват. И именно тази невидима сила, насочвана от ума ни, привлича към нас всички наши преживявания.

Щастливият живот е в резултат на хармоничното движение на Ки в телата ни. Когато потокът е нарушен, ние привличаме в живота си изживявания, които ни носят болка и страдание.

Повечето от нас живеят изцяло в ума си, с изключение на редките моменти на романтична любов. Но можем ли да живеем живот изпълнен с любов и в същото време да обитаваме само главите си?

Едва когато се потопим в енергията на сърцето започват процесите на възстановяване на здравето. Едва тогава!

Само, че за човек живял с ума, сърцето е изпълнено с болка. То боли от цялата потисната тъга, от всички преглътнати сълзи, обиди и разочарования. Боли от невъзможността да простим на себе си, от неумението да се заобичаме и приемем такива каквито сме. Тази болка сковава цялото ни същество и за да спре – ние бягаме в ума. Правейки, това лишаваме себе си от енергията на любовта, от Силата на живота и по този начин блокираме своята Ки. Щастието се превръща в мираж. Постепенно човек се затваря, загубва своята съзнателна чувствителност, не може да следва мъдростта на своето тяло и губи своето здраве.

Рейки е философия и метод, който помага на човек да навлезе в сърцето.


В този процес на разпознаване и освобождаване на блокираните чувства, човек се ражда отново, като чувстващо същество, а Ки започва да се движи свободна, изпълва с живот тялото и то започва да се лекува.


Тялото е най-силният лечител само за себе си и философията Рейки знае това.

Целта на практиките в Рейки е да събудят и активират естествените оздравителни сили на организма.

Рейки възниква като учение въз основа на древното изкуство Кико – дисциплина, чието предназначение е възстановяване на здравето с помощта на двигателни, дихателни и медитативни практики.

Като учредител на Български Рейки Алианс семинарите и индивидуалните обучения, които провеждам са изцяло в духа на традициите на обучението в Рейки, такива каквито се практикуват от последователите на чистия стил. Няма друг Рейки курс в България, който да включва обучение и практика в изкуството Кико.

Изучаването на Кико, паралелно с Рейки е необходимо за да може човек пълноценно да работи с енергията и да постига трайни и удовлетворяващи го резултати.

Рейки се преподава и изучава в 3 степени:

  • Рейки Шоден - базово обучение, което е познато повече, като Рейки 1-во ниво.

  • Рейки Окуден - вътрешно учение, познато повече, като Рейки 2-ро ниво.

  • Рейки Шинпиден - майсторско учение, познато повече, като Рейки 3-то ниво.

  • Повече за степените на Рейки може да прочетете ТУК

Дните на семинара предоставят защитена среда, в която да добиете познания и развиете умения да използвате Кико и Рейки за възстановяване на своето физическо, емоционално и душевно здраве. Изпълнява се Церемонията Рейджу, която е древна техника за посвещение и активиране на способността да се използва Рейки. След Рейджу човек развива умението да се свързва с Рейки и да я използва за възстановяване на собственото си здраве или за да лекува други хора.


Обучението в Рейки може да бъде в индивидуална и групова форма. В раздел СЪБИТИЯ на сайта се обявяват дати за семинарите. Може да се свържете с мен ТУК за повече информация или за да започнете индивидуално обучение.


256 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page